Canon Speedlite 600EX-RT en andere accessoires

jesse kraal 3440 5
Bij een nieuwe camera horen natuurlijk ook nieuwe accessoires. Canon komt niet alleen met de gebruikelijke batterijgrip voor de Canon 5D Mark III, maar introduceert ook een nieuwe Speedlite, wifi-transmitter, flitstrigger en gps-module.

Ondanks de gelijk gebleven batterij, kun je de batterijgrip van de 5D Mark II niet gebruiken op de 5D Mark III. Daarom komen ze met de BG-E11. Het is het gebruikelijke werk: ruimte voor twee accu’s of eventueel acht AA-batterijen. Officiële foto’s van de achterzijde zijn er nog niet, maar op eerder uitgelekte beelden zagen we een extra joystick op de grip zitten.

Speedlite 600EX-RT

Tegelijk met de 5D Mark III introduceert Canon ook een nieuwe top-of-the-line reportageflitser. Het richtgetal nam toe van 58 naar 60, het zoombereik groeide naar 20-200mm, maar vooral interessant is de mogelijkheid om de flitser draadloos aan te sturen met een andere 600EX-RT of de nieuwe ST-E3-RT-flitstrigger. Op die manier kun je maximaal vijftien 600EX-RT-flitsers aansturen.

600EX-RT

WFT-E7

Met deze nieuwe wifi-transmitter, die op veel EOS-modellen is aan te sluiten, kun je je foto’s draadloos versturen naar een computer of server. Niet langer heeft de transmitter de vorm van een batterygrip. Het is feitelijk een klein kastje dat je onder of naast je camera kunt bevestigen, of eventueel zelfs aan de camerastrap. Dankzij wifi-n-support kun je data met maximaal 150mb/s te verzenden.

GP-E2

Compatibel met de 1D X, 5D Mark III en de 7D is de GP-E2 gps-module. Hiermee kun je je foto’s voorzien van geodata, die wordt toegevoegd aan de exif-informatie van je foto’s.  Ook kun je met de logger-functie achteraf in Google Maps terugzien welke route je hebt afgelegd.

 Canon acc
Van links naar rechts: ST-E3-ST, WFT-E7 en GB-E11

Adviesprijzen: 

  • Canon Speedlite 600EX-RT: 749 euro
  • Canon ST-E3-RT: 339 euro
  • Canon WFT-E7: 859 euro
  • Canon GP-E2: 319 euro
  • Canon BG-E11: 359 euro
afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse

afbeelding van Henri

Ik ben blij met de aankondiging van de GP-E2.
Bij de Mark II moest je eerst een peperdure Transmitter van ca € 900 kopen om een Geo Tagger aan te kunnen sluiten.
Deze oplossing (à la Nikon) is aanzienlijk klantvriendelijker, zowel qua gebruik als qua spaarrekening....

afbeelding van Andre H.

Die meerprijs zit nu in de camera...

afbeelding van Henri

Inderdaad, dubbel en dwars.
En de prijs van die flitser is ook niet meer leuk.
Daar zit inmiddels blijkbaar ook een Pocketwizard setje bij ingecalculeerd.
Ik vind het wel erg uit de hand lopen met die prijzen!

afbeelding van Jan S

Het spul zal toch verkocht moeten worden. Dus de prijzen zullen op termijn wel weer gaan zakken

afbeelding van Gipukan

Erg leuk idd maar duur duur duur omdat de massa het toch wel blind koopt.

Kon ik mijn Garmin gps10x maar aansluiten i.p.v. mijn andriod tablet bij de hand te moeten hebben. Wordt vast nog wel reverse engineerd :)