Canon slaat Britse Focus on Imaging-beurs over

Julian 738 0
Twee weken voor Engelands grootste fotobeurs van start gaat maakt Canon bekend niet aanwezig te zijn op Focus on Imaging 2011. Dit ondanks dat de fabrikant al een groot deel van de beursvloer geboekt had.

Focus on Imaging vind plaats van 6 tot 9 maart in Birmingham. De afgelopen jaren is Canon altijd een van de grootste standhouders geweest. Ook dit jaar had de camerafabrikant weer een aanzienlijk deel van de beursvloer geboekt voor een stand, tot vorige week zag het er dan ook naar uit dat Canon vertegenwoordig zou zijn op de beurs.

Marketing

In een verklaring heeft Canon UK vlak voor de start van de beurs laten weten toch niet aanwezig te zijn op het evenement. Onduidelijk is waarom Canon verstek laat gaan. Het bedrijf zegt haar marketing activiteiten voor het jaar nog eens onder de loep genomen te hebben, waaruit het besluit om niet aanwezig te zijn is voortgekomen.

PMA

In 2010 sloeg Canon ook al 's werelds grootste fotobeurs over, de PMA. Dat was te danken aan de vrijwel gelijktijdige CES-beurs, waar Canon zich op wou concentreren. Dit besluit werd echter vijf maanden van tevoren bekendgemaakt.

Canon op een eerdere editie van Focus on Imaging