Canon-sensor met meerdere lagen in 2015?

Jooshua Franssen 3658 0
Voor de introductie van de Canon EOS 7D Mark II gingen er veel geruchten over nieuwe sensortechnologie. Diverse patenten toonden sensoren bestaande uit meerdere lagen. In de EOS 7D Mark II is zo'n chip niet te vinden, nieuwe geruchten hinten echter op camera's met een meerlaagssensor in 2015.

Op de Photokina werd de Canon EOS 7D Mark II geintroduceerd. De camera is met gemengde gevoelens onthaald. Er zijn mooie vernieuwingen zoals het af-systeem met 65 scherpstelpunten, snelheid van 10 fps en ingebouwde gps, maar nieuwe sensortechnologie bleef uit.

De opvolger van de EOS 7D krijgt een 20,2-megapixelsensor met Dual Pixel AF, de specificaties wijken niet veel af van de chip in de EOS 70D. Veel fotografen hadden gehoopt dat Canon met de lancering van een nieuw aps-c-vlaggenschip ook compleet nieuwe sensor zou introduceren, dat bleek niet het geval.

Canon EOS 7D Mark II
Canon's nieuwe EOS 7D Mark II maakte tijdens Photokina 2014 zijn entree.

46-megapixelsensor met meerdere lagen?

Vlak na de Photokina doken er alweer geruchten op over een nieuwe camera, samen met een foto van de vermeende Canon EF 11-24mm f/4L. Die geruchten spraken van een introductie in oktober of november. CanonRumors zegt nu dat we in het eerste kwartaal van 2015 mogelijk een Canon-camera met hoge resolutie te zien krijgen.

Volgens de geruchtensite komen er twee camera's die gebruikmaken van nieuwe sensortechnologie die uit meerdere lagen bestaat. Het zou gaan om de opvolger voor de EOS-1D X en mogelijk een nieuwe professionele camera, de EOS 5D Mark IV werd niet genoemd. Ook een van de Explorers of Light van Canon zou te horen hebben gekregen dat er binnenkort een camera met veel megapixels komt. 

Canon-opperbaas Masaya Meada

In een interview van Dpreview vertelde Masaya MeadaManaging Director en Chief Executive, Image Communication Products Operations bij Canon, iets soortgelijks. De topman van Canon zegt: 'In the very near future you can expect us to show something in terms of mirrorless and also a higher resolution sensor.'

afbeelding van Jooshua Franssen

Jooshua Franssen | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jooshua