Canon rust SX30 IS uit met 35x optische zoom

Redactie 917 0
Met de introductie van de PowerShot SX30 IS zet Canon een compacte superzoom op de markt met 35x optische zoom. De opvolger van de SX20 IS krijgt een bereik van 24 tot 840mm en gaat 499 euro kosten.

Canon zet een nieuwe zoomrecord met de SX30 IS. Je krijgt zowel een flinke groothoek van 24mm als een extreem telebereik van 840mm (kleinbeeldequivalent). De 1/2.3-inch grote ccd-sensor telt 14,1 miljoen pixels en kan filmen in 720p-resolutie met 30 fps. De resultaten kun je bekijken op het draaibare lcd van 2,7-inch met 230.000 beeldpunten. De Powershot SX30 IS heeft een iso-bereik van 80 tot 1600.

 

Objectief

De compact is ontwikkeld met dezelfde materialen en processen die voor de Canon's EF-objectieven worden gebruikt. Het objectief omvat meerdere lenselementen, waaronder een ud-element en een hi-ud-element, die lichtabberaties moeten compenseren. Het objectief telt in totaal dertien elementen in tien groepen. Door de Powershot SX30 uit te rusten met de 'meest effectieve Image Stabilizer ooit in een compact', kan tijdens het zoomen een compensatie geboden worden van maximaal 4,5 stops, aldus Canon.

Extra's

Ook is de Powershot SX30 voorzien van een hot shoe voor een externe flitser en kan de camera uitgebreid worden met een optionele lensadapter, die plaatsing van 67mm filters mogelijk maakt. Daarnaast ondersteunt de compact Eye-Fi-geheugenkaarten, waarmee het mogelijk is om beelden draadloos vanuit de camera te verzenden, of te uploaden naar Canon's eigen Image Gateway.

De Powershot SX30 is vanaf half september verkrijgbaar voor een adviesprijs van 499 euro.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie