Canon ruilt werknemers om voor robots

Jasper van Bladel 2886 1
Canon wil op termijn alle productielijnen volledig automatiseren. Er zullen dan geen mensenhanden meer te pas komen aan de fabricage van Canon-producten. De fabrikant zegt dat die volledige automatisering best al eens in 2015 werkelijkheid kan zijn.

Canon streeft ernaar om op relatief korte termijn de productie volledig te automatiseren, zegt bedrijfswoordvoerder Jun Misumi tegen persbureau Associated Press. Dit doet de fabrikant om kosten te besparen. De laatste jaren zijn robots al voor een erg groot deel verantwoordelijk voor het werk in de fabrieken. Het handwerk dat nog over is wordt in de komende jaren dus ook vergeven aan de robots.

Geen ontslagen

Het bedrijf zegt dat er geen ontslagen gaan vallen, ondanks dat mensenhanden niet meer nodig zullen zijn langs de lopende band. De werknemers kunnen aan de slag op andere afdelingen binnen Canon.

Misschien al in 2015

Woordvoerder Misumi wil geen specifieke datum noemen, maar zegt dat Canon de komende jaren gaat werken aan de voorgenomen automatisering. Ook zegt hij dat het mogelijk is dat er al in 2015 geen menselijke handen meer langs de productielijnen te vinden zijn.

In onderstaand filmpje zie je hoe objectieven van Canon nu gebouwd worden met behulp van echte werknemers. Binnenkort zijn deze beelden waarschijnlijk nogal ouderwets.

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper

afbeelding van Gollem

Wat een honden baan, warm, nat, smerig en eentonig.