Canon presenteert Powershot SX500 IS en SX160 IS

jesse kraal 2129 0
Canon voegt twee nieuwe camera's toe aan de Powershot-reeks. De eerste is een superzoom met 30x optische zoom, terwijl de SX160 IS compacter is en 16x optische zoom biedt. Beide camera's hebben een 16-megapixelsensor, zes creatieve filters en een 3-inch lcd.

Met beide nieuwe compactcamera's richt Canon zich op consumenten die veel zoom verlangen. De Canon Powershot SX160 IS is de eenvoudigste van de twee. De belangrijste ingredienten zijn een objectief met 16x optische zoom, 28mm groothoek en een 16-megapixelsensor.

Canon Powershot SX160 IS

AA-batterijen

In plaats van de gebruikelijke accu's, slikt de SX160 IS enkel AA-batterijen. Zoals de naam al doet vermoeden beschikt het toestel verder over optische beeldstabilisatie. Geen onnodige luxe als je zestien maal kunt inzoomen. Behalve diverse autmatische programma's, kun je het toestel desgewenst ook volledig handmatig instellen. De adviesprijs van de SX160 IS bedraagt 179 euro, vanaf eind september is de camera in de winkels te vinden.

Canon Powershot SX160 IS
Aan de persafbeelding te zien richt Canon de SX160 IS op makers van familiekiekjes

Powershot SX500 IS

Met de Canon Powershot SX500 IS kan de zoomliefhebber nog meer aan zijn trekken komen. De sensor is gelijk aan die van de SX160 IS en ook optische stabilisatie is aanwezig. Het objectief heeft daarentegen 30x optische zoom. Dat maakt het toestel wel een stuk groter, de camera in een broekzak stoppen kun je wel vergeten. Wel heeft het toestel een handgreep, afgaande op de foto's kan de SX500 IS wel eens erg goed in de hand liggen.

Net als de SX160 IS maak je je composities op een 3-inch lcd en kun je de foto's en HD-video's (720P) voorzien van een van de zes creatieve filters. Op het keuzewiel vindt je naast de bekende automatische programma's ook een handmatige 'M-stand'.

Canon SX500 IS
Geen broekzakformaat, wel een behoorlijke hoeveelheid zoom en handmatige bediening.

Zijn stroom haalt de SX500 IS uit een accu, een ander verschil met de SX160 IS is de groothoek die met 24mm een grotere beeldhoek heeft. Zowel qua afmetingen, als qua mogelijkheden en adviesprijs (309 euro) valt het toestel tussen de SX160 IS en de SX40 HS in. Vanaf eind augustus ligt het toestel in de winkelschappen.

Canon SX500 IS

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse