Canon presenteert M15P-CL met Nikon F-vatting

jesse kraal 2722 2
Een Canon-camera met een Nikon-vatting, het zou een leuke 1-aprilgrap kunnen zijn. Maar niks is minder waar want de M15P-CL is geen grap. Toch ligt het iets genuanceerder, want de nieuwe Canon is een industriële camera en in die markt zijn Nikon-objectieven de standaard.

Voor Canon is de M15P-CL de eerste stap in de markt voor industriële camera's. Natuurlijk hebben ze zelf een gigantisch aanbod fraaie objectieven, maar dat zou betekenen dat alle mogelijke klanten ook hun bestaande objectieven moeten vervangen. Om de overstap naar Canon makkelijker te maken, maken ze gebruik van de meest gebruikte vatting in die markt: de Nikon F-vatting.

Canon heeft naar eigen zeggen geprofiteerd van jarenlange ervaring met EOS-toestellen en met die kennis een 15-megapixel monochrome sensor ontwikkeld die een uitmuntende kwaliteit moet geven bij hoge iso-waarden. Handig wanneer je in zeer hoog tempo producten op een lopende band moet checken op productiefouten bijvoorbeeld.

Canon M15P-CL

Hansa Canon

Overigens is het niet de eerste Canon bedoeld voor Nikon-objectieven. De eerste camera van het Japanse merk, de Hansa Canon, had ook Nikkor-objectieven. Zo is de cirkel weer rond, al hoef je niet te verwachten ooit een EOS-camera tegen te komen met Nikon F-vatting. Overigens kun je met een adapter wel Nikon F-objectieven op je Canon monteren.

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse

afbeelding van aart van Wijk

Voordat ik mijn kostelijke Nikkors op een Canon klik zal er heel wat gebeuren moeten.

afbeelding van Patrik

Wat een onzinnig commentaar weer. Nikon versus Canon.....Mensen die echt met het medium bezig zijn laten zich niet vangen onder een paraplu, dat laten zij graag over aan de Dslr forums die welig tieren met zogenaamde kenners. Succes ermee