Canon Powershot SX160 IS en SX500 IS uitgelekt

jesse kraal 1872 0
Het komt steeds minder vaak voor dat een camera tijdens zijn introductie als een complete verassing komt, meestal lekt er van te voren al informatie of zelfs foto's uit. Dat laatste is ook nu het geval met twee nieuwe compactcamera's van Canon: de Powershot SX160 IS en SX500 IS.

Op Canonrumors zijn foto's verschenen van twee nieuwe Canon Powershots. De eerste is de SX160 IS, die zoals zijn naam doet vermoeden beschikt over beeldstabilisatie. De zestien komt terug in het aantal megapixels en de hoeveelheid optische zoom. Dat lijkt overigens toeval, want de eveneens nieuwe SX500 IS heeft geen 50x zoom en we verwachten ook geen 50 megapixels.

Canon Powershot SX160 IS

Opvolgen

De SX160 IS zal de SX150 IS en wellicht ook de SX130 IS opvolgen. De SX500 IS krijgt 30x optische zoom en valt waarschijnlijk tussen de SX160 IS en de SX 40 HS met 35x optische zoom. Meer informatie dan de twee afbeeldingen hebben we momenteel niet, volgens Canonrumors worden de camera's op zeer korte termijn officieel gepresenteerd.

Canon Powershot SX500 IS

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse