Canon PowerShot G1 X getest door DxO Labs

Julian 2652 1
DxO Labs heeft de Canon PowerShot G1 X op de pijnbank gelegd. De compactcamera met grote sensor scoort 60 punten en haalt daarmee een nipte voorsprong op de mft-concurrentie. De G1 X blijft wel achter bij camera's met aps-c-sensor.
Canon G1 X

In de Canon PowerShot G1 X zit een 14,3-megapixelsensor die qua formaat (18,7 x 14mm) net tussen aps-c- en micro four thirds-sensoren valt. Het is dus niet heel verrassend dat de totaalscore van de G1 X precies tussen deze twee systemen valt.

Dynamisch bereik

Wel zijn er in het rapport wat opvallende zaken te zien. Op gebied van kleurdiepte scoort de G1 X goed, waardoor de totaalscore hoog uitvalt. Het dynamisch bereik is met 10,8 stops echter niet hoger dan dat van de Nikon J1, met een veel kleinere sensor. De G1 X blijft zelfs achter op de Canon PowerShot S100 op dat gebied en kan al helemaal niet tippen aan camera's met aps-c-sensor.

Canon G1 X DxO - 1

Ruis

Op gebied van ruisprestaties kan de G1 X de nieuwste micro four thirds-sensoren niet overtreffen. Ondanks dat de Canon minder pixels heeft op een iets groter oppervlak dan de 16-megapixel-mft-sensor van de Panasonic GX1 is de score iets lager.

Canon G1 X vs MFT

afbeelding van Anonymous

Ik vind het persoonlijk weer een tegenvaller van Canon.
Zeker met alle beweringen die ze doen over ruis prestaties.