Canon-patent toont sensor met vijf lagen

Julian 1862 0
Geruchten over nieuwe sensortechnologie van Canon worden kracht bijgezet door een patent waarin de fabrikant een sensor met maar liefst vijf lagen omschrijft. Is dit de technologie die we terug gaan zien in de Canon EOS 7D Mark II?

Onlangs verschenen er aanwijzingen dat Canon voor de EOS 7D Mark II, die dit jaar verwacht wordt, werkt aan nieuwe sensortechnologie. Het zou gaan om een grote stap voorwaarts, geen 'evolutionaire' upgrade.

Mogelijk werkt Canon dus aan een revolutionaire sensor, maar wat krijgen we precies te zien? Dat is nog de vraag. Het Japanse Egami-blog publiceerde informatie over een patent van Canon waarin een sensor met maar liefst vijf lagen te zien is.

Canon sensorpatent

Foveon (in 2008 overgenomen door Sigma) maakt sensoren met drie lagen, waarbij iedere laag is geoptimaliseerd voor een bepaalde kleur. Het patent van Canon lijkt nog een stap verder te gaan met de toevoeging van lagen die gevoelig zijn voor ultraviolet en infrarood licht. Volgens het artikel van Egami zou dit de kleurechtheid van vooral huidtinten kunnen verbeteren.

Volgens Northlight-images.co.uk gaat het duidelijk om een BSI-ontwerp (Backside Illumination), maar is er geen pixelstructuur te zien in de patenttekeningen. Of we een sensor met vijf lagen in de Canon EOS 7D Mark II te zien krijgen is nog verre van zeker. De techniek zou ook voor andere toepassingen, bijvoorbeeld beveiligingscamera's, ontwikkeld kunnen worden.