Twee-in-één objectief van Canon

Canon patent toont objectief met twee vattingen

Fabienne Keijzer 727 0
Er is een interessant patent opgedoken dat Canon heeft aangevraagd. Het patent toont een objectief met een vatting aan beide kanten. Dat zou betekenen dat je binnenkort geen adapter meer nodig zult hebben om je objectief om te draaien.

Objectief met adapter voor macrofotografie 

Wanneer je je objectief andersom op de body van je camera bevestigt kun je mooie macro-foto’s maken. Je kunt je objectief dan in je hand houden, maar je kunt ook een speciale adapter aanschaffen. Echter, bij het gebruik van een dergelijke adapter vervalt de connectiviteit en de elektronische werking. Zo kun je bijvoorbeeld geen autofocus of automatisch diafragma meer gebruiken.

Canon objectief met twee vattingen: standaard en macro in één 

Nu is er een patent opgedoken dat Canon heeft aangevraagd waarin een objectief te zien is dat is uitgerust met twee vattingen. Ook kun je duidelijk zien dat beide kanten van het objectief zijn uitgerust met de elektronische contactpunten, wat duidt op een volledig behoud van de connectiviteit. Zo kun je een objectief als standaard, maar ook als macro-lens gebruiken.
Canon patent objectief met twee vattingen
Een interessante ontwikkeling. Volgens Canon Watch zal het waarschijnlijk niet lang meer duren totdat deze techniek op de markt zal komen. Eén van de reacties onder het artikel luidt: “Waarom niet één EF-vatting en één EF-M!” Ook een goed idee.

Lees ook: Bijzonder patent van Nikon vrijgegeven

Omslagfoto: Caroline Lichthart / Lezersgallery 

afbeelding van Fabienne Keijzer

Fabienne Keijzer | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fabienne