Canon-patent duidt op komst EF 24-300mm-objectief

Canon-patent duidt op komst EF 24-300mm-objectief

PieterMolenaar 4090 4
Egami meldt dat Canon een nieuw patent heeft aangevraagd voor een zoomobjectief met een effectief bereik van 24-300mm. Canon heeft momenteel al het EF 28-300mm L-objectief in zijn productgamma, dat in 2004 op de PMA-beurs aangekondigd werd.

Vorige week meldde Canon Rumors al dat Canon mogelijk bezig was met de ontwikkeling van een nieuw superzoomobjectief. Een specifiek zoombereik wist de geruchtensite echter niet met zekerheid te zeggen. Volgens een nieuw objectiefpatent van Canon, opgedoken op de Japanse site Egami, betreft het mogelijk een EF 24-300mm-zoomobjectief.

Meer groothoek

Was vroeger bij fullframeobjectieven 28mm het startpunt, tegenwoordig is 24mm zeer geliefd onder fotografen als beginpunt voor zoomobjectieven. Camerafabrikanten spelen daar dan ook steeds meer op in. Meer groothoek, zoals blijkt uit het patent, gecombineerd met de leeftijd van het huidige 28-300mm-objectief, doet vermoeden dat Canon deze laatste inderdaad wil opvolgen door een 24-300mm-exemplaar. Al valt niet uit te sluiten dat het gepubliceerde patent betrekking heeft op een nieuw objectief gericht op consumenten.

Volgens het patent bedraagt de grootste diafragma in de 24mm-stand f/4. Het huidige 28-300mm-objectief heeft in de groothoekstand f/3,5 als diafragma. Bij de brandpuntsafstand van 300mm bedraagt het grootste diafragma bij beiden f/5,6. De minimale lengte van het objectief is volgens het patent 197mm, tegenover 184mm voor het huidige model. In het patentaanvraag, ingediend op 31 maart 2014, worden overigens vier varianten van het objectief beschreven met verschillende lensconfiguraties.

afbeelding van Anoniem

The actual drawings I have are also in the Keith&#8217;s Theatre.<br><br>
So now onto my favourite works of his Like I said before Asimov was one of several first science fiction writers I read as that it was the.

afbeelding van Anoniem

Comcast High-Speed Internet service provides users with all the ability to stream <br><br>
video from a assortment of websites as well as other services by either connecting directly to some Comcast cable modem or <br><br>
connecting by having a wired or wireless router.

afbeelding van Anoniem

Pay - Pal is one in the preferred payment strategies <br><br>
to online web stores and services.

afbeelding van Anoniem

Messenger allows users to speak to friends and family via instant messaging.