Canon opent experience center in Canada

jesse kraal 1802 1
Zogenaamde experience centers zijn populair, het zijn winkels specifiek gericht op één merk waar in sommige gevallen niet eens producten gekocht kunnen worden. Ook Canon doet mee aan deze trend en opent in Canada 'Canon Image Square'. Wellicht binnenkort ook in Europa?

In een ruim winkelpand in Calgary, Canada, heeft Canon het Imgae Square experience center geopend. In deze showroom vind je alleen producten van Canon. Zo kun je vrijwel alle camera's van Canon - van Powershot tot dslr - testen, staan er diverse printers die je kunt proberen en loopt er personeel rond dat je alles over de betreffende apparatuur kan vertellen. Daarnaast zullen er ook workshops en trainingen worden gegeven.

Het lijkt er op dat je in de 'winkel' zelf overigens niks kunt kopen, in het persbericht lezen we het volgende: 'As part of the Canon Image Square vision, expert staff will direct visitors to purchase through authorized local dealers or direct from Canon.' Hoe dat direct kopen bij Canon in zijn werk gaat is niet helemaal duidelijk, ook in Canada heeft Canon namelijk geen webshop.

Canon
Het Canon Image Square heeft wel wat weg van een beursstand op bijvoorbeeld de Photokina.

Nederland

Nu bedrijven als Apple en Mini ook in Nederland dergelijke experience centers hebben geopend, zijn we natuurlijk benieuwd of Canon ook in ons eigen kikkerlandje plannen heeft. Helaas kon Canon Nederland ons nog niet vertellen of we binnenkort ook zonder in het vliegtuig te stappen een Canon Image Square kunnen binnenwandelen.

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse

afbeelding van Tom Loman

Dit soort nieuws.... wat moet je ermee? Ja, leuk als je deze zomer een reis naar canada hebt gepland.