Canon ontwikkelt nieuwe Picture Style voor EOS DSLR-camera’s

Julian 2817 4
Canon maakt vandaag de introductie bekend van een nieuwe in-camera Picture Style-functie voor haar assortiment EOS DSLR-camera’s. De nieuwe Picture Style heeft als naam Video Camera X-series-look en is ontwikkeld aan de hand van feedback van videografen.

Persbericht:

Deze Picture Style stelt gebruikers in staat om EOS Movie-beelden vast te leggen met lagere contrastniveaus, waardoor het eenvoudiger is om tijdens nabewerking van beeldmateriaal kleurcorrecties toe te passen.

Net als bij camcorders uit Canon’s X-serie, verlaagt de nieuwe Picture Style tijdens het filmen de niveaus van zowel kleurverzadiging als contrast. Voor filmmakers is het vastgelegde beeldmateriaal daarmee ideaal bij nabewerking met kleurprocessen, vooral als deze bewerking wordt toegepast op eerder opgenomen beeldmateriaal dat is gefilmd met modellen uit de X-serie. Hetzelfde geldt voor filmmakers die onmiddellijk een sfeerbeleving willen toevoegen aan Full HD-movies.

De nieuwe Picture Style kan daarnaast ook worden toegepast op foto’s met een RAW- of JPEG-bestandsindeling.

De nieuwe Picture Style is vanaf nu te downloaden via: software.canon-europe.com

afbeelding van Frank van Oosterhout

De nieuwe Picture Style is vanaf nu te downloaden via: software.canon-europe.com
Deze link 'werkt' (nog) niet. Kom op deze pagina terecht: http://software.canon-europe.com/%20 "Ooops unable to lacate..."

afbeelding van Julian

Gefixt, werkt nu!

afbeelding van Henri

Inderdaad kom je nu via de link op de Canon download pagina, maar een nieuwe Picure Style kan ik er helaas niet vinden... (ook niet op de USA site overigens)
Ze hebben de update blijkbaar knap verstopt of te vroeg aangekondigd....
Ik vond overigens wél een update van DPP naar versie 3.13.0, dat dan weer wel.

afbeelding van jesse kraal