Canon-nieuws verwacht op 21 augustus

Julian 2774 0
Canon USA heeft op 21 augustus een evenement in de planning staan op het hoofdkantoor in Melville, New York. We verwachten een productaankondiging, maar wat precies is nog niet duidelijk.

De uitnodiging, die te zien is op Photographybay.com, verklapt weinig, maar wij gaan er vanuit dat Canon op 21 augustus iets nieuws zal lanceren. Dat zou bijvoorbeeld een opvolger van de EOS M kunnen zijn. In dat geval verwachten we de sensor uit de Canon EOS 70D terug te zien in die camera. In ieder geval een sensor die over vergelijkbare techniek beschikt voor de scherpstelling.

Ook de langverwachte Canon EOS 7D Mark II behoort tot de mogelijkheden. Over deze camera gaan al lange tijd geruchten maar echt concrete aanwijzingen blijven uit. Wel komt steeds vaker naar voren dat de camera pas in 2014 op de markt komt dus een aankondiging in augustus lijkt wat snel. Nu de Canon EOS 70D wat 'omhoog' is gegaan in de line-up verwachten we veel van de 7D Mark II.

Een derde mogelijkheid is een nieuwe professionele camera in de 1-serie. Mocht er zo'n camera komen dan zal dit hoogstwaarschijnlijk een model zijn met (heel) veel megapixels. Zo dook er laatst een gerucht op over een toestel met 75-megapixelsensor, maar al langer gaan er geruchten over een 45,7-megapixelcamera.

De komende weken zal vermoedelijk meer informatie opduiken over de aankondiging, maar wie het echt zeker wil weten zal tot 21 augustus moeten wachten.

Onlangs plaatst Canon overigens een teaser online voor een lancering op 31 juli. Wat Canon precies gaat doen is nog niet bekend, maar dat zullen we snel weten. Gezien het bijschrift bij de video verwachten we geen product. Mogelijk heeft de teaser iets te maken met Canon's project 1709.

Het bijschrift in de omschrijving van de video: 'De passie heb je al, nu de rest nog. Op 31 juli maakt Canon het je gemakkelijk om de volgende stap te nemen en verbinding met je publiek te maken zoals nooit tevoren.'