Canon Nederland toont teaser van zoomcamera met grote sensor

Jooshua Franssen 2895 1
Onlangs zagen we bij Canon Hong Kong de melding dat Canon werkt aan een PowerShot-camera met veel zoom en een grote sensor. Nu zijn de contouren van de nieuwe camera te zien in een video van Canon Nederland.

Op de Photokina heeft Canon de PowerShot G7 X geintroduceerd. Het nieuwe model in de compactserie beschikt over een 1-inchsensor met 20,2-megapixelresolutie. Even later zagen we bij Canon Hong Kong de melding dat er gewerkt wordt aan een camera in de PowerShot-serie met veel zoom en een grote sensor.

De contouren van die nieuwe camera zijn nu voor het eerst zichtbaar in een promotievideo van Canon Nederland, waarin de compactcamera's met grote sensor aan bod komen. Het is nog niet bekend hoeveel zoom de PowerShot krijgt en wat het sensorformaat is. De teaser toont een vrij kleine camera, kleiner dan bijvoorbeeld de Panasonic FZ1000 en Sony RX10. Mogelijk krijgt de PowerShot met 'Grote Zoom', zoals Canon het toestel zelf noemt, dezelfde sensor als de G7 X.

Meer informatie

Wil je meer weten over de nieuwe camera, dan kun je een formulier invullen op de website van Canon Nederland. Zodra er meer informatie beschikbaar is, word je op de hoogte gesteld. Op de website van Canon Nederland staat:

'Canon doet er alles aan om eersteklas beeldkwaliteit en bediening in een compacte behuizing te bieden. Het nieuwe model in het Expert Compact-assortiment combineert een grote sensor en krachtige zoom voor uitmuntende foto's van veraf.'

Canon Grote Zoom

afbeelding van Jooshua Franssen

Jooshua Franssen | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jooshua

afbeelding van Jan van den Berg

Misschien ook met 4k/uhd mogelijkheden...