Canon maakt M-stand voor 5D Mark II videofunctie beschikbaar

Julian 1100 0
Canon heeft een firmware-update voor de EOS 5D Mark II dslr aangekondigd. De update is vanaf 2 juni te downloaden en maakt handmatige controle over sluitertijd, iso-waarde en diafragma mogelijk bij gebruik van de filmfunctie.

Met de nieuwe firmware komt Canon aan een wens van veel gebruikers tegemoet. Momenteel schakelt de Canon EOS 5D Mark II bij gebruik van de filmfunctie over op de automatische stand, waarbij je controle over diafragma, iso en sluitertijd verliest.

Met de nieuwe firmware kunnen gebruikers voortaan naar eigen inzicht diafragma, iso-waarde (Auto, 100-6400, H1) en sluitertijd (1/30e – 1/4000e) instellen. Of de update ook andere vernieuwingen bevat is nog niet duidelijk. Zo staat een 24 fps modus ook op de wishlist van veel gebruikers. In de aankondiging wordt hierover niet gerept en het ziet er dan ook naar uit dat Canon zelf voorlopig niet voorziet in deze optie. Er lijkt dan ook een markt te blijven bestaan voor een ‘firmware-hack’, die dergelijke functies onofficieel mogelijk maakt.

Download Canon EOS 5D Mark II firmware-update  (vanaf 2 juni 2009)