Canon loopt uit op Nikon in Japan

Julian 1245 0
Het Japanse marktaandeel van Canon in de markt voor camera’s met verwisselbare objectieven loopt uit op dat van Nikon. Panasonic pakt met haar Micro Four Thirds-camera's de derde plaats af van Sony.

Canon had het afgelopen jaar een marktaandeel van 39.1 procent in de Japanse markt voor camera’s met verwisselbare objectieven. Dat is iets minder dan de 40.1 procent van het jaar daarvoor, maar ten opzichte van Nikon loopt Canon flink uit in het thuisland van de grote camerafabrikanten. De cijfers zijn afkomstig van het Japanse BCNRankings, dat maandelijks de verkopen van elektronica bijhoudt.

Het marktaandeel van Nikon daalde in 2009 naar 31.3 procent. In 2008 was dat nog 39.9 procent, waarmee Nikon erg dicht op Canon zat. In 2007 was het aandeel van Nikon groter dan dat van Canon.

Waar Pentax en Sony de afgelopen jaren met hun dslr’s de derde plek innamen op de Japanse markt, heeft Panasonic deze plaats nu weten te veroveren met de populaire G1/GH1 en GF1 Micro Four Thirds-camera’s.

Voor het eerst neemt BCNRankings ook objectieven apart mee. Ook hier is het marktaandeel van Canon het grootst (26.3%), gevolgd door Nikon (23.2%) en Sigma (14.1%).