'Canon komt met Powershot G1X'

jesse kraal 4074 3
Wederom is het Wells Fargo dat informatie lekt over nieuwe camera's, zo weten we nu ook dat we een nieuwe high-end compactcamera van Canon te zien krijgen. Deze G1X heeft een relatief grote 1,5-inch cmos-sensor met 14,3 megapixels.

Onderstaand bericht verscheen zojuist op de website van het Amerikaanse bedrijf. Eerder vandaag verscheen er ook al informatie over de Fujifilm X-Pro1 en Nikon D4.

[...]
Canon U.S.A. is unveiling two PowerShot Elph-series point-and-shoot cameras and a new flagship Power-Shot G-series model. The G1X (shipping in February at a $799 suggested retail) will be positioned for advanced amateurs and professionals looking for a walk-around point-and-shoot model and offers a large 1.5-inch 14.3-mega-pixel CMOS image sensor and a 4x (28-112mm) optical zoom lens.

It is said to have a shallow depth of field and an aperture range of F/2.5-16 affording better low-light capability.

Other new features include 14-bit RAW file support, a new DIGIC 5 image processor with improved low-light support, high-speed burst HQ shooting of up to 6fps/4.5 fps at full resolution, multi-area white balance adjustment, expanded Smart Auto settings, child-weighted face detection system, handheld night scene and HDR mode. It will shoot up to FullHD 1080 video and includes a 720p Movie Digest mode to automatically compile a video log of all still shots
[...]

Het lijkt er op dat niet alleen de aanval wordt geopend op de Fujifilm X10 met zijn 2/3-inch sensor, maar dat ze bij Canon ook de Nikon 1-camera's met hun 1-inch sensoren in het vizier hebben. De sensor van de G1X wordt dus nog een stukje groter dan die van de compacte systeemcamera's van de concurent.

Mits de informatie in bovenstaand bericht juist is, een 1,5-inch sensor komt namelijk zeer dicht in de buurt van het aps-c-formaat. Het zou ook kunnen dat het 1/1,5-inch moet zijn. In dat geval zou de sensor groter zijn dan die van de huidige Canon G12, maar kleiner dan die van de Fujifilm X10 en de Nikon 1-serie.

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse

afbeelding van Jean Aretz

Geen verwisselbare objectieven???

afbeelding van Erik Winkelaar

DPreview.com heeft de camera zojuist geintroduceerd !qpdpq

afbeelding van Julian

We hebben inmiddels ook een preview online staan: Preview: Canon Powershot G1 X