Canon komt met nieuwe wifi-transmitters

Julian 901 0
Canon introduceert twee nieuwe draadloze file transmitters. De WFT-E2 II voor de nieuwe 1D Mark IV en de WFT-E4 II voor de 5D Mark II krijgen ondersteuning voor meer netwerken en nieuwe mogelijkheden.

De nieuwe wifi-transmitters bieden ondersteuning voor het 802.11a netwerk, dat tijdens de komende Olympische winterspelen als standaard gebruikt zal worden. Daarnaast worden de snellere b en g netwerken ondersteund. Ondersteuning voor de nog snellere 802.11n-standaard blijft uit.

Beide modellen ondersteunen WPA2-PSK authentificatie en AES codering over draadloze netwerken, voor veilige dataoverdracht. Gebruik je een kabel in plaats van wifi, dan zorgt IPsec codering voor beveiliging.

Met de WFT-E2 II en WFT-E4 II kun je fotograferen op afstand. Je kunt de camera met een netwerkverbinding koppelen aan een PC en vervolgens met EOS Utility de camera bedienen.

Het is nu ook mogelijk de camera vanuit een webbrowser (java-enabled) te benaderen. Zo kun je met een smartphone of pda de camera bedienen via wifi.

De transmitters hebben een usb-poort met hostfunctie. Hierop kun je andere accessoires aansluiten, zoals bijvoorbeeld een ‘geotagger’, om coördinaties toe te voegen aan je foto’s. De WFT-E2 II (afb. rechts) en WFT-E4 II (afb. onder)  zijn leverbaar vanaf december 2009.

Download WFT-E2 II - Technische specificaties (PDF) 
Download WFT-E4 II - Technische specificaties (PDF)