Canon komt met EOS 1300D met wifi

Canon komt met EOS 1300D met wifi

Jasper van Bladel 2236 0
Vandaag presenteert Canon haar nieuwste camera. De EOS 1300D is een nieuw instapmodel van het merk, voorzien van mogelijkheden om je foto’s gelijk te delen met anderen.

De nieuwe camera is bedoeld als instapmodel. Canon zegt dat zelfs mensen die nog nooit met een dslr gefotografeerd hebben, goed kunnen werken met de EOS 1300D. De camera is voorzien van de gebruikelijke opnamestanden, maar ook van een Scene-intelligentmodus. Die modus selecteert de beste instellingen voor een specifieke situatie en die zorgen weg bij de fotograaf. Een andere opvallende functie is de Food-modus, waarmee je culinaire hoogstandjes ook hoogstaand kunt fotograferen. Ook zijn verschillende mooie en grappige bewerkingen in de camera aanwezig, zodat je die meteen los kunt laten op je beelden.

Specificaties

De EOS 1300D is uitgerust met een 18-megapixel DIGIC 4+ sensor op APS-C-formaat. De ISO-waarden lopen van 100 tot 6400, met de mogelijkheid uit te breiden naar 12.800. Filmen gaat ook, in full-HD. Canon belooft een erg goede beeldkwaliteit, die de fotograaf in staat stelt de mooiste details scherp vast te leggen.

Wifi

Een van de belangrijkste kenmerken van de nieuwe EOS 1300D is de mogelijkheid om je gemaakte foto’s meteen met de wereld te delen. Met de NFC-functionaliteit kan gemakkelijk contact gemaakt worden met Android-apparaten in de buurt. Ook kun je ervoor kiezen om je camera te bedienen met de smartphone, via de Camera Connect app van Canon. Daarnaast is er de mogelijkheid om gelijk fotogalerijen te maken, of je foto’s eenvoudig en veilig op te bergen bij een dienst in de cloud. Canon heeft zelf zo’n dienst, Irista.

Prijs

De EOS 1300D is vanaf april verkrijgbaar voor €379,99. Meer informatie vind je op de website van Canon.

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper