'Canon komt met compacte systeemcamera in 2012'

Julian 2938 0
Volgens topman Masaya Maeda brengt Canon volgend jaar een 'interessant product' op de markt. Het zou gaan om een compacte systeemcamera, maar het is niet vanzelfsprekend dat deze camera geen spiegel heeft.

Momenteel kijkt Canon naar de technische aspecten en mogelijkheden voor het nieuwe model, zegt Maeda, hoofd van Canon's cameradivisie. Het zou een kleine camera moeten worden met de mogelijkheden van een spiegelreflex.

In een interview met Reuters zegt Maeda volgend jaar een 'interessant product' te lanceren. Het gaat om een klein model, maar of de spiegel zal ontbreken is de vraag.

Eerder dit jaar zei Rainer Fuehres, hoofd Consumer Imaging Canon Europe, dat het voor de fabrikant niet nodig is om zich te moeien in de markt voor spiegelloze camera's. Volgens Fuehres gaat de verkoop van dslr's prima en krijgen de compacte systeemcamera's nog weinig voeten aan de grond in de markt voor spiegelreflexen.

Eind 2010 sprak Maeda zich ook al uit over de compacte systeemcamera. Destijds zou Canon met de ontwikkeling bezig zijn. Ook toen liet de topman doorschemeren dat de compacte camera best wel eens over een spiegel zou kunnen beschikken. Met de nieuwe uitspraken lijkt de komst van het nieuwe systeem in ieder geval iets dichterbij gekomen.

Concurrentie

Naast Canon zouden ook Leica en Fuji met compacte systeemcamera's willen komen. Ook grote concurrent Nikon heeft een dergelijk systeem in ontwikkeling en wacht op het juiste moment om in deze markt te stappen.