Canon-introductie op 24 april en nieuwe TS-E-objectieven op Photokina?

jesse kraal 2127 3
Op de Facebook-pagina van Canon Hong Kong is een teaser verschenen voor vermoedelijk een nieuw objectief. Het enige dat we vooralsnog zeker weten is de datum waarop het nieuws komt: 24 april 2014. Ook tijdens de Photokina kun je waarschijnlijk nieuwe objectieven verwachten, TS-E-objectieven om precies te zijn.

Helaas is ons Chinees niet al te best, want het enige wat we begrijpen van de teaser die Canon Hong Kong op haar Facebook-pagina heeft geplaatst is de datum 24 april en het Canon-logo. Ook de automatische vertaling van de tekst onder de foto is behoorlijk cryptisch. Afgaande op de vorm van de getoonde metalen kom, verwachten we eigenlijk een lichtsterk objectief met vast brandpunt.

Update:

De teaser bleek een vooraankondiging te zijn van onderstaande tv commercial voor de Canon PowerShot G1 X Mark II:

Nieuwe TS-E-objectieven

Minder cryptisch is het bericht op canonrumors.com over de komst van twee nieuwe TS-E-objectieven. Op de aankomende Photokina in september zal Canon vermoedelijk twee nieuwe tilt-shiftobjectieven presenteren. Beide zullen L-objectieven zijn, één zal een directe vervanger voor de huidige TS-E 45mm f/2.8 zijn, het andere objectief zou een langer brandpunt krijgen, maar geen directe vervanger zijn voor de TS-E 90mm f/2.8. Beide TS-E-objectieven lopen al sinds begin jaren '90 mee.

Canonrumors.com voegt er nog aan toe dat de twee nieuwe objectieven een unieke eigenschap zullen krijgen. Wat die unieke feature zal zijn is nog onbekend, wellicht gaat het om een uitgebreidere verstelmogelijkheden of de toevoeging van macro. Nikon's Micro PC-E 85mm f/2.8 is al in staat tot een vergroting van 0,5x, een écht macro-tilt-shiftobjectief is er echter nog niet.

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse

afbeelding van Anonymous

Welke lenzen hebben ze nu gepresenteerd? Het is nu de 26ste april. Dus 24 april is geweest, maar ik vind nergens de nieuwe lenzen van Canon.

afbeelding van Julian

Het bleek een teaser te zijn voor de tv reclame van de Canon PowerShot G1 X Mark II - aan het artikel toegevoegd. Helaas nog geen nieuwe objectieven dus...

afbeelding van Anonymous

Dat is wel jammer. :(