Canon introduceert PowerShot G7 X Mark II

Canon introduceert PowerShot G7 X Mark II

Peter Guldenpfennig 2346 0
De in november 2014 uitgebrachte PowerShot G7 X van Canon heeft een nieuwe versie gekregen. De compactcamera is de eerste camera van Canon die voorzien is van een DIGIC 7-processor.

PowerShot G7 X Mark II

De camera is voorzien van een 1.0-type 20,1 Megapixel CMOS-sensor en een 4.2x optische f/1.8-2.8 zoomlens. Middelpunt van de Mark II is de DIGIC 7-processor, die de PowerShot G7 X Mark II de nodige paardenkracht geeft voor hoge AF-snelheden en 8 fps RAW-reeksopnamen. Vergeleken met de DIGIC 6-processor in de originele G7 X kan de Mark II 14 maal zoveel informatie verwerken, wat tot ISO 3200 een 1-stop verbetering in helderheid zorgt. Bovendien zorgt de processor voor kortere intervaltijden tussen opnamen en worden trillingen verminderd dankzij de aanwezige Dual Sensing IS-technologie.

Timelapse-modus

Canon richt zich met de compactcamera echt op de creatieve fotografen, waarbij met name de timelapse-modus. Hiermee maak je opnames met drie verschillende intervallen: een tot vier seconden voor het filmen van bewegende onderwerpen, vijf tot tien seconden voor het vastleggen van langzaam veranderende onderwerpen en 11 tot 30 seconden voor het vastleggen van langzaam veranderende landschappen.

Prijs en beschikbaarheid

Canon legt de PowerShot G7 X Mark II vanaf mei in de winkel. De camera krijgt een verkoopadviesprijs van 699,99 euro mee.

afbeelding van Peter Guldenpfennig

Peter Güldenpfennig | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Peter