Canon introduceert Pixma Pro9500 / 9000 Mark II printers

Julian 1163 0
Vanaf mei liggen de opvolgers van de Pixma Pro 9500 en Pro 9000 A3+ printers uit 2006 in de winkel. De nieuwe Mark II modellen zijn sneller, kunnen met meer media overweg en krijgen nieuwe functies.

In februari doken de nieuwe printers al op, nu introduceert Canon het tweetal ook officieel in Nederland. De nieuwe modellen onderscheiden zich van hun voorgangers met hogere printsnelheden, de ondersteuning van meer printmedia (ook van derden) en een aantal nieuwe functies.

Canon Pixma Pro9500 Mark II

De Pixma Pro9500 Mark II is uitgerust met 10-kleuren inktsysteem, inclusief matzwart en fotozwart. Je kunt zo printen op glossy en matte materialen, zonder dat je de inkttanks om moet wisselen. De Pro 9500 Mark II is volgens Canon aangepast aan de zware werkbelasting van een professionele fotograaf. De printer is gebouwd rond een chassis van 1.6 mm dik staal en is geschikt voor intensief gebruik.

Specificaties Canon Pixma Pro9500 Mark II (pdf)


Canon Pixma Pro9000 Mark II

De Pixma Pro9000 Mark II beschikt over een 8-kleuren inktsysteem. De snelheid voor zwart-wit prints ligt volgens Canon bijna drie keer hoger dan hiervoor. Kleurkalibraties worden opgeslagen in het interne geheugen van de printer. Waardoor kleurinstellingen ook behouden blijven als je de printer aansluit op een andere computer.

Specificaties Canon Pixma Pro9000 Mark II (pdf)


Afdrukmedia

Beide printers kunnen printen op materiaal van maximaal 1,2 mm dik. Naast het assortiment van Canon, ondersteunen de nieuwe modellen ook media van derden. Zoals barietpapier, canvas en andere Fine Art media afkomstig van leveranciers zoals Canson, Hahnemühle, Innova, PCM Takeo en Pictorico. Met de Canon Colour Management Tool Pro 2 software kun je zelf ICC-profielen maken voor verschillende media.

Ambient Light Correction

De nieuwe Ambient Light Correction functie vind zijn weg naar beide printers. Gebruikers kunnen instellen onder welk type belichting een print wordt getoond; vervolgens worden de kleuren automatisch hierop aangepast.

Prijs en beschikbaarheid

De Pixma Pro 9500 Mark II krijgt een adviesprijs van 799 euro. De Pixma Pro 9000 Mark II gaat 549 euro kosten. Beide modellen zijn eind mei 2009 verkrijgbaar.