Canon Pixma Pro-1

Canon introduceert Pixma Pro-1 A3+ printer

Julian 3006 0
Canon heeft een nieuwe high-end A3+ printer toegevoegd aan het assortiment. De Pixma Pro-1 is volgens de fabrikant 's werelds eerste A3+ model met twaalf afzonderlijke inkten. Vanaf november tref je de printer in de winkels voor 899 euro.

Het ontwerp van de Canon Pixma Pro-1 is op EOS-camera's geïnspireerd, aldus de fabrikant. Het vlaggenschip in de Pixma Pro-serie is zowel gericht op professionals als serieuze amateurfotografen. Hoge productiviteit zou de printer geschikt maken voor gebruik in de studio en commerciële tentoonstellingen.

Canon Pixma Pro-1

12-inktsysteem

Canon heeft de Pixma Pro-1 voorzien van een 12-inktsysteem. Dat zou moeten zorgen voor een 'enorme uitbreiding van het kleurenspectrum', aldus het persbericht. Nieuw is de Chroma Optimizer, voor een hogere dichtheid in zwart en een uniforme glans.

Vijf monochroom inktkleuren moeten professionele zwart/wit prints met superieure detailweergave in donkere en lichte delen produceren, met een vloeiende tintgradatie en gereduceerde korrelvorming. Daarnaast belooft Canon met de Lucia pigmentinkten perfecte duurzaamheid.

12.288 spuitmondjes

De Pixma Pro-1 ondersteunt een invoerresolutie van 1200 dpi (het dubbele van eerdere Pixma Pro generaties). Dat moet vloeiende prints opleveren met resolutie van maximaal 4800x2400 dpi. Het nieuwe Optimum Image Generating (OIG) systeem analyseert de kleur van de foto en berekent de optimale inktcombinatie en het volume van de inktdruppels. Deze inktdruppels worden vervolgens op het papier aangebracht door Canon’s FINE printkop met 12.288 spuitmondjes.

Canon Pixma Pro-1 opening

Productiviteit

Volgens Canon produceert de Pixma Pro-1 een print met expositiekwaliteit in circa 2 minuten en 55 seconden, de Pixma Pro 9500 MkII doet daar 7 minuten en 55 seconden over. De inktcapaciteit is 2,5x groter dan de andere Pro-modellen, waardoor langer geprint kan worden voor de cartridges aan vervanging toe zijn. De inktpatronen zijn via de voorzijde van de printer te vervangen dankzij 'front-opening'-panelen.

Prijs en verkrijgbaarheid

Vanaf november 2011 ligt de Canon Pixma Pro-1 in de winkelschappen voor een adviesprijs van 899 euro inclusief btw.

Pixma Pro-1 studio