Canon introduceert Macro Ring Lite MR-14EX-II

Julian 2534 1
Canon introduceert een nieuwe macroflitser. De Macro Ring Lite MR-14EX-II heeft een richtgetal van 14 bij iso 100 en kan vanuit het menu van EOS-camera's bediend worden. De MR-14EX-II komt in mei op de markt voor 749 euro.

Ten opzichte van de eerste Macro Ring Lite-flitser van Canon, die al tien jaar op de markt is, zijn er verbeteringen doorgevoerd. De flitskop kan onafhankelijk bediend worden, Canon belooft een hogere responssnelheid en verbeterde gebruikersfuncties.

Onafhankelijke bediening

De Canon Macro Ring Lite MR-14EX-II is compatibel met het hele assortiment Canon EOS dslr-camera's en ondersteunt volledig automatische E-TTL II-lichtmeting. Het verbeterde instellicht met witte leds moet scherpstellen bij weinig omgevingslicht gemakkelijker maken. Je kunt de twee flitslampen onafhankelijk van elkaar bedienen, wat creatieve macrobelichtingen mogelijk maakt. De MR-14EX-II kan bediend worden vanuit het menu op de camera. Ook biedt de nieuwe macroflitser 12 nieuwe custom-functies.

Prijs en beschikbaarheid

Canon Nederland meldt dat de Macro Ring Lite MR-14EX-II in mei op de markt komt voor een adviesprijs van 749 euro. Opvallend is dat de flitser in het VK en in de VS een stuk minder kost: respectievelijk 599 pond en 599 dollar.

Canon

afbeelding van Bram

Vanuit de UK met de huidige wisselkoers is hij 3 tientjes goedkoper maar zijn de verzendkosten hoger dan hem binnen Nederland laten verzenden dus ik denk dat dit wel gelijk speelt.

Importeren vanuit de US is als de verzendkosten US $100 zijn nog steeds € 100,- goedkoper (inklaringskosten, BTW en schatting van de invoerrechten van 4.2% mee gerekend). Bij US $200 verzendkosten speel je pas gelijk met de Nederlandse markt inclusief bijkomende BTW, invoerrechten (even uit gegaan van 4,2%) en inklaringskosten. Dat scheelt dus aanzienlijk.

Nu zijn de verzendkosten voor een item als dit vanuit de US naar Nederland waarschijnlijk sowieso lager dan US $50 dus tel uit je winst... +/- € 615,- i.p.v. € 749,-. Zit je wel met eventuele garantie als je pech hebt..

Maar goed, dan gaan we uit van ADVIESprijzen, de werkelijke prijzen kunnen natuurlijk uiteindelijk nog dichter bij elkaar liggen.