Canon introduceert EOS 7DSV (Studio Version)

Julian 1137 0
Met de EOS 7DSV mikt Canon USA op evenement­fotografen. De specificaties zijn gelijk aan de bestaande 7D, maar de camera-instellingen kunnen vergrendeld worden en er is onder­steuning voor de nieuwe ‘Canon Barcode Solution’.

Canon USA heeft de speciale uitvoering van de 7D in de Verenigde Staten geintroduceerd. De camera kan op vier niveaus vergrendeld worden met een wachtwoord. Volgens de fabrikant ideaal voor school- en evenementfotografie: een ‘administrator’ kan de camera instellen, mocht de ‘operator’ een andere creatieve visie hebben dan kan deze aan de instellingen in ieder geval niks veranderen, zo blijft volgens Canon de workflow van het project gewaarborgd.

Canon Barcode Solution

Ook introduceert Canon een systeem waarmee gegevens gelinkt kunnen worden aan de geschoten bestanden. Met de ‘Canon Barcode Solution’ kun je tijdens het fotograferen streepjescodes scannen (met een van de door Canon gecertificeerde scanners), de informatie hieruit, bijvoorbeeld organisatie- of patiëntgegevens wordt toevoegt aan de exifinformatie. Naast school- en evenementfotografen mikt Canon hiermee ook op forensische en medische toepassingen.

Canon 7DSV kit

Canon brengt ook een EOS 7DSV kit op de markt, inclusief een WFT-E5A filetransmitter met aangepaste firmware, zodat samenwerking met een barcodescanner (bedraad, of draadloos met de Canon BU-30 Bluetooth adapter) mogelijk is.

Prijs en verkrijgbaarheid

De Canon EOS 7DSV wordt in Amerika enkel op aanvraag geleverd. De body heeft een adviesprijs van 1829 dollar, de kit kost 2599 dollar. Of de 7DSV ook in Europa op de markt komt is niet bekend.