Canon EOS 77D

Canon introduceert EOS 77D

Fokelien Broekstra 1148 0
Canon introduceert vandaag de EOS 77D, een nieuw lid in de EOS-familie. De camera is geschikt om te fotograferen in Hollywood-kwaliteit, aldus Canon.

Canon EOS 77D

De nieuwe camera van Canon is voorzien van een 24,2 Megapixel APS-C CMOS-sensor en uitgerust met de nieuwste processor van Canon, de DIGIC 7. Hierdoor kunnen de foto’s met nog meer details worden vastgelegd. Daarnaast beschikt de camera over ’s werelds hoogste live view AF-snelheid van 0,03 seconden. Ga je werken met de optische zoeker, dan kun je aan de slag met de 45 cross-type AF-punten. Met de 7.560-pixel RGB+IR-meting kun je subtiele details zoals huidtinten detecteren. Hiermee wordt door Canon een nauwkeurige belichting gegarandeerd.

ISO

De ISO-waarde is zonder uitbreiding te gebruiken van 100 tot 25.600. Daarnaast is dit uit te breiden tot 51.200. Hierdoor kunnen in alle omstandigheden prachtige foto’s worden gemaakt.

Controle

De camera biedt volledige controle, met de twee programmawieltjes kun je de instellingen als diafragma en sluitertijd aanpassen. Het bovenste LCD-schermpje laat je de verschillende instellingen zien. Met de NFC en Wi-Fi kun je foto’s en video’s gemakkelijk delen met de daarvoor bestemde apparaten. Met de bluetooth kun je je camera zelfs permanent in verbinding houden met bijvoorbeeld je telefoon.   
 

Beschikbaarheid 

De DSLR zal vanaf april beschikbaar zijn. De adviesprijs is vastgesteld op €919,99. Voor meer informatie over de camera, kijk op de website van Canon. 

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redactie

Bekijk alle artikelen van Fokelien