Canon introduceert de imagePROGRAF PRO-1000

Peter Guldenpfennig 2661 0
Gericht op professionele beeldbewerkers en fotografen introduceert Canon de imagePROGRAF PRO-1000. Volgens Canon maakt de printer hoogwaardige A2-prints binnen zes minuten.

De printer is voorzien van een 12-inktsysteem met pigmentinkt, een nieuwe printprocessor en een nieuwe 1.28-inch printkop. Gebruik je een Canon EOS-camera? Dan biedt de printer een zogenaamde Crystal-fidelity-functie, waarmee je foto's natuurgetrouw worden gereproduceerd. Het apparaat biedt ondersteuning voor zeventien typen papier met door Canon goedgekeurde ICC-profielen. Voor ieder wat wils dus, tot aan A2-formaat.

Juiste balans

Het ingebouwde L-COA PRO Image Processing-systeem garandeert een juiste balans en mengverhouding tussen de inktkleuren. Dit, in combinatie met de ondersteuning van 1200 ppi beeldgegevens, maakt het apparaat prima geschikt voor gebruikers van moderne beeldapparatuur.

Connectiviteit

Naast ondersteuning voor wireless en cloud-connectiviteit, biedt de printer je ook directe connectiviteit met geavanceerde software suites als Adobe Photoshop en Lightroom via Canon’s Print Studio Pro-plugin. Zo past de printer goed binnen elke workflow.

Prijs en beschikbaarheid

De imagePROGRAF PRO-1000 is begin 2016 in heel Europa leverbaar en heeft een verkoopadviesprijs van € 1299,-.

afbeelding van Peter Guldenpfennig

Peter Güldenpfennig | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Peter