Canon in de ban van The Royal Wedding

Redactie 683 0
Canon stelt, speciaal voor de bruiloft van Kate en William, zijn Canon Professional Services-team beschikbaar in Londen. Fotografen kunnen bij dit team terecht voor alle problemen en vragen omtrent hun apparatuur.

Het service-team heeft zich gevestigd in de 'Jacobs' fotowinkel, gelegen aan de centrale New Oxford Street in Londen. Hier voorziet het team professionele Canon-fotografen van ondersteuning en service. De camerafabrikant wilt hiermee de fotografen verzekeren dat ze met de juiste Canon apparatuur op pad kunnen. Een belangrijk moment van het Britse huwelijk moet natuurlijk wel zo perfect mogelijk worden vastgelegd.

De fotografen kunnen onder andere terecht voor het schoonmaken van camera's,  kleine reparaties, technische expertise en persoonlijke begeleiding. Ook is het mogelijk om Canon apparatuur te lenen, waaronder zelfs een paar nieuwe exemplaren vallen.

Vier keer zoveel uitleenapparatuur

Gedurende de twee dagen rond de bruiloft wordt meer dan 1,5 miljoen pond aan Canon-apparatuur uitgeleend aan fotopersbureaus en kranten. Dit is wel vier keer zoveel apparatuur dan tijdens andere grote gebeurtenissen in Groot-Britannië als Wimbledon of de London Fashion Week.

Jeff Ascough, ambassadeur van Canon, ziet deze gebeurtenis als een uitdaging voor fotografen. Hij geeft de plaatjesschieters dan ook nog een kleine fototip. 'Ik zou me concentreren op het vertellen van een klein verhaal met een meer intieme afbeelding van de dag. Bijvoorbeeld door het vastleggen van minder mensen dan je normaal zou verwachten. Een meer ‘achter de schermen’ verslag, om de sfeer van het huwelijk te vangen.'

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie