Canon haalt EF 200-400mm f/4L IS USM uiteen in video

Canon haalt EF 200-400mm f/4L IS USM uiteen in video

Nadja Geskus 1043 0
Canon heeft recent een video uitgebracht, waarin de Canon EF 200-400mm f/4L IS USM letterlijk uiteen wordt gehaald. In de video is te zien wat zich letterlijk in het objectief van Canon bevindt.

Het Canon EF 200-400mm f / 4L IS USM objectief is een van Canons topobjectieven. Het objectief bevat een interne 1.4x teleconverter die specifiek is afgestemd op de optiek. Recent bracht Canon een video uit waarin precies wordt getoond wat er allemaal in het objectief zit verwerkt.

Onderdelen

Er komt een hoop kijken bij het maken van een objectief en het is dan ook erg bijzonder om te zien wat er allemaal in verwerkt is. Het objectief is samengesteld uit honderden naukeurige, mechanische en optische onderdelen. 25 elementen in 20 groepen, fittingen, een AF-motor montage, teleconverter assemblage, elektronica en nog heel veel meer. Het is een bijzondere video die toont wat er allemaal komt kijken bij een wereldklasse objectief. Aan het eind is een opvallend shot, waarbij het objectief compleet uiteen is gelegd. Alle onderdelen zijn los te zien. 

Video van Canon

Onderstaande video laat de losse delen van de Canon EF 200-400mm f/4L IS USM zien. De inwendige bouw van zo’n objectief was nog niet eerder gevisualiseerd. De video is gemaakt met behulp van een stop motion animatie methode.

 

 

afbeelding van Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja