Canon geraakt door economische crisis

Julian 879 0
Voor het eerst in negen jaar ziet Canon haar verkoop- en winstcijfers dalen. Over de gehele linie zag Canon haar netto-inkomen met 90.9 procent afnemen in het laatste kwartaal van 2008.

De cameradivisie heeft zware klappen gekregen, met een daling van 67.7 procent in dezelfde periode. Over heel 2008 maakte Canon 38.9 procent minder winst uit cameraverkopen dan in 2007. Ook 2009 ziet Canon somber in; de fabrikant verwacht een daling van 68.3 procent ten opzichte van het voorgaande jaar. Ondanks de teruglopende cijfers benadrukt Canon dat het bedrijf zich in een financieel gezonde positie bevindt.

Jaarcijfers Canon 2008, met audiocommentaar
Reorganisatie in Nederland
Het bestuur van Canon Europa N.V. heeft besloten om een reorganisatieplan door te voeren. Een aantal strategische rollen van de vestiging in Amstelveen worden overgeheveld naar het strategische hoofdkantoor in Londen.

In totaal gaat het om 226 personen die nu werkzaam zijn in het hoofdkantoor in Amstelveen. Canon geeft als reden het opzetten van een enkel strategisch hoofdkantoor voor Europa, het midden Oosten en Afrika. De overdracht zal de komende maanden in fases worden uitgevoerd.

De vestiging in Amstelveen blijft behouden. Met 500 werknemers blijft het kantoor een onmisbare factor, aldus Canon. De sales en marketing afdeling voor Nederland (in Hoofddorp), waar 451 personen werkzaam zijn, blijft buiten schot.