Canon vroeg 3.665 patenten aan in 2016

Canon: gemiddeld tien patenten per dag in 2016

Fabienne Keijzer 495 0
Canon heeft het afgelopen jaar 3.665 patenten aangevraagd in de Verenigde Staten. Dat komt neer op een gemiddelde van tien per dag. Hoewel het elf procent minder is dan het jaar ervoor staat Canon wel op de derde plek in de lijst, gevolgd door Samsung en Google.

Canon op derde plek: gemiddeld tien patenten per dag aangevraagd in 2016

Het is niet voor het eerst dat Canon in de top vijf staat van bedrijven die de meeste patenten hebben aangevraagd. Het bedrijf stond al 30 keer eerder in het bovenste deel van de lijst. In 2016 heeft het Japanse bedrijf maar liefst 3.665 patenten aangevraagd in de Verenigde Staten volgens IFI Claims, een onderzoeksbedrijf dat de data rondom octrooiaanvragen analyseert. Alleen IBM en Samsung staan boven Canon, met respectievelijk 8.088 en 5.518 aanvragen. Vorig jaar lag het aantal patentaanvragen van Canon echter elf procent hoger, toen stond het bedrijf ook op de derde plek. 

Onderzoek 

Seymour Liebman, executive vice president van Canon USA Inc zegt dat research en development het belangrijkste element is voor het ontwikkelen van nieuwe intelligente producten die een oplossing bieden voor de klant. Met het grote aantal toegewezen patenten laten ze zien dat ze in staat zijn om goede ideeën in echte producten te veranderen. Het is natuurlijk niet zo dat Canon elke dag tien nieuwe producten ontwikkelt, veel van de octrooiaanvragen zullen niet uitmonden in echte producten, maar het laat wel zien dat Canon veel aandacht schenkt aan het onderzoek naar nieuwe oplossingen en technologieën. 

Patenten 

In 2016 vroeg Canon onder andere patent aan op een objectief met twee vattingen, een hybride spiegelreflexzoeker en een 50-300mm-cropobjectief, te zien op de afbeelding hieronder. Naast de vele fotografie-gerelateerde productideeën vroeg het bedrijf ook patenten aan voor andere producten, zoals printers en calculators. 
Canon patenten

afbeelding van Fabienne Keijzer

Fabienne Keijzer | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fabienne