Canon geeft details 5D Mark II firmware-update

Julian 526 0
Canon heeft de firmware-update voor de 5D Mark II, die de filmfunctie zal verbeteren, nogmaals aangekondigd. Dit keer met uitgebreide informatie over wat de update brengt. Firmware 2.0.3 verschijnt in de loop van maart.

In oktober 2009 kondigde Canon aan te werken aan een update voor de 5D Mark II die het mogelijk maakt om in 24 en 25 fps te filmen. De fabrikant geeft nu meer details in een nieuwe aankondiging.

De nieuwe firmware brengt niet alleen 24 en 25 fps, ook wordt de 30 fps-stand aangepast naar 29,97 beelden per seconde en daarmee gelijk getrokken aan de tv-standaard. Niet alleen de snelheid wordt aangepast, je krijgt ook meer controle over geluidsopname door ‘manual audio level control’ en de kwaliteit gaat omhoog van 44.1KHz naar 48KHz.

Histogram

Film je in de handmatige stand dan kun je gebruik maken van een histogram om de belichting te controleren. Ook zegt Canon de communicatie tussen body en lens te verbeteren, bij het inschakelen van de handmatige ‘cleaning’ modus.

Het ziet er niet naar uit dat de update ook een 720p-modus naar de 5D Mark II brengt. Canon noemt deze in ieder geval niet in de aankondiging. Wanneer firmwareversie 2.0.3 voor de 5D Mark II exact verschijnt, is niet bekend. Canon geeft aan dat de update vanaf half maart is te downloaden.