Canon gaat samenwerking aan met Technicolor

Redactie 976 0
Om filmmateriaal gemaakt met een dslr bruikbaarder te maken en daarbij de integratie in de film- televisiewereld te helpen, zijn Canon en Technicolor een samenwerking aangegaan. Samen gaan zij software ontwikkelen voor cinematografen.

Met de samenwerking tussen Canon en Technicolor moet het gebruik van een dslr in de film- en televisiewereld vanzelfsprekender worden. De camerafabrikant kan naar eigen zeggen goed gebruik maken van Technicolors kennis.

De twee gaan waarschijnlijk een profiel ontwikkelen waardoor je maximale kleurflexibiliteit krijgt en meer ruimte voor post-kleurbewerking. Dit gebeurt onder de vlag van Technicolors nieuwe CineStyle-afdeling. In samenwerking met Technicolors Digital Printer Lights moet de software voor een vlekkeloze workflow tussen het schieten en de nabewerking van je dslr-film zorgen.


Partnerschap

Het partnerschap komt tweeënhalf jaar na de introductie van de Canon EOS 5D Mark II; de camera  die het filmen met een dslr populair heeft gemaakt. Ahmad Ouri van Technicolor laat in een persbericht weten dat zij al verschillende tests hebben gedaan met uiteenlopende camera-objectief combinaties en dat zij nauw samenwerken met gerenomeerde cinematografen.

'Technicolor volgt daarnaast de ontwikkeling op het gebied van filmen met een dslr nauwlettend. We gaan proberen om samen met Canon een stabiele en vooruitstrevende workflow te creeëren en deze aan de eisen van onze creatieve klanten te laten voldoen', aldus Ahmad.

CineStyle

De nieuwe CineStyle-tak van Technicolor zal onthult worden op de National Association of Broadcasters Show in Las Vegas, later deze maand. Dit zal plaatsvinden op de Canon-stand, zodat de nadruk komt te liggen op hun samenwerking. Volgens eerdere geruchten is Canon ook bezig met een samenwerking met Apple, om zo ook bewerkingsprogramma Final Cut Pro geschikt te maken voor dslr's.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie