‘Canon G12 krijgt zelfde updates als PowerShot S95’

Julian 807 0
De Canon G12 krijgt net als de PowerShot S95 een vernieuwde 10-megapixel ccd-sensor, 720p-filmfunctie en Hybride IS-beeldstabilisaite. De specificaties waren kort te zien in een persbericht op Cnet.

Gisteren introduceerde Canon de PowerShot S95. Cnet Asia publiceerde echter ook een persbericht over de Canon G12, waarin de specificaties en een afbeelding van de camera worden prijsgegeven. Officieel maakte Canon nog niets bekend over de G12, het persbericht is dan ook weer verwijderd van de site.

Specificaties

De Canon PowerShot G12 lijkt net als de S95 een kleine update van zijn voorganger te worden. De 10-megapixel 1/1.7-inch ccd-sensor kan nu ook 720p-video’s opnemen en het 28-140mm objectief wordt voorzien van Hybride IS-stabilisatie.Nieuw is een HDR-modus, waarin drie foto’s gecombineerd worden tot één belichting en ook krijg je er aan de voorkant van de behuizing een draaiwieltje bij. Wanneer Canon de G12 officieel aankondigt is niet bekend, naar verwachting zal dat voor de Photokina, die eind september plaatsvindt gebeuren.