Nieuw mirrorless topmodel van Canon

Canon EOS M5 aangekondigd

Redactie DIGIFO... 3007 0
Canon heeft zojuist een nieuw spiegelloos topmodel aangekondigd. De Canon M5 beschikt over een 24.2 MP aps-c sensor combineert volgens Canon de krachtige spiegelreflexprestaties met het gemak en de draagbaarheid van een compactcamera.

Canon richt met de M5 op professionele fotografen die graag een compactere camera willen hebben in toevoeging op hun grote spiegelreflex, en op mensen die een alternatief zoeken voor hun middenklasse spiegelreflex. De Canon M5 beschikt over een 24.2 mp aps-c Dual Pixel CMOS-sensor en de DIGIC-7 processor. Dit moet razendsnel, haarscherpe beelden garanderen met minimale ruis en dynamische en levensechte kleuren.  De sensor is uitgerust met microlenzen die het sensoroppervlak maximaliseren en zo de gevoeligheid van de pixels verhogen. Dit zorgt voor betere beelden en minder ruis. Verder kan de Canon M5 foto's maken met 7 beelden per seconde (zelfs 9 als je de AF vastzet) en kan de camera filmen in FullHD met 60p.Lees ook: Review EOS Canon M3

Scherpstellen hoe je wilt

De nieuwe Canon EOS M5 heeft heeft een elektronische zoeker met ongeveer 2.36 miljoen beeldpunten en stelt je in staat om snel een AF-punt te selecteren. Dit AF-punt is heel makkelijk te kiezen met het touchscreen op de camera, zelfs wanneer je door de zoeker kijkt. Met dit touchscreen kan je ook het scherpstelkader verslepen naar het onderwerp dat je scherp wil hebben. Voor iedereen die gewend is om met een professionele spiegelreflexcamera te werken beschikt de Canon M5 ook over een joystick waarmee je ook kan scherpstellen.

Prijs en beschikbaarheid Canon EOS M5

De Canon EOS M5 is vanaf november beschikbaar en krijgt een adviesprijs van € 1149,99. 

Voor meer informatie kun je kijken op de website van Canon.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie