'Canon EOS M met elektronische zoeker komt in 2013'

Julian 1754 0
Zie je een compacte systeemcamera van Canon wel zitten, maar ben je gehecht aan een zoeker? Dan moet je waarschijnlijk tot na halverwege 2013 wachten. Volgens de nieuwste geruchten komt Canon dan met een uitvoering van de EOS M met ingebouwde evf.

Op de eerste compacte systeemcamera van Canon ontbreekt een elektronische zoeker. Ook is er geen elektronische accessoirepoort, een extern exemplaar kan dus ook geen uitkomst bieden.

Canon heeft al aangegeven dat de EOS M met name voor de overstappers van compactcamera's bedoeld is en dat de fabrikant zich op deze markt zal blijven richten. Een elektronische zoeker zou in een dergelijke camera helemaal niet nodig zijn, aldus Canon.

Volgens CanonWatch wordt er nu wel degelijk aan een EOS M met ingebouwde elektronische viewfinder (evf) gewerkt. Het ontwerp van deze nieuwe camera zou weinig verschillen van de huidige EOS M. In de hoek van het toestel zou plaatsgemaakt worden voor een zoeker, net zoals bij de Fujifilm X-E1 en Sony NEX-6.

Om dit voor elkaar te krijgen moet de behuizing van de EOS M waarschijnlijk wel iets groeien. Daardoor komt er ook plaats vrij voor eventueel meer knoppen of een groter scherm.

Volgens de geruchten zal het nog wel even duren voordat er een EOS M met evf in de winkels ligt. Pas na de tweede helft van 2013 zou het zover zijn. Afwachten dus.

EOS M met zoeker
Impressie van een Canon EOS M met zoeker en meer knoppen