Canon EOS C300 voldoet aan strenge BBC-normen

jesse kraal 2093 2
Canon's eerste camera uit de nieuwe EOS Cinema-serie voldoet aan de strenge normen van de BBC en kan daardoor gebruikt worden voor diverse programma's van de Britse publieke omroep. Wellicht zit je binnenkort naar C300-beelden te kijken als je Top Gear of BBC Life hebt aanstaan.

Of je nu werkzaam bent bij BBC zelf, of als extern productiebedrijf opnames maakt, de Britse publieke omroep stelt strenge eisen aan de camera's die worden gebruikt. Na de Canon XF305 en XF300 is nu ook de EOS C300 goedgekeurd.

Bijzondere sensor

Bijzonder aan de EOS C300 is de super 35-sensor. Deze heeft niet alleen een 16:9-verhouding, ook worden voor elke pixel in de video vier pixels op de sensor benut. Dit moet goede ruisprestaties opleveren en zorgen voor een zeer goede kleurweergave. We schreven al eerder een uitgebreid artikel over de sensor van de Canon EOS C300.


Worden dit soort video-kunstjes binnenkort met een Canon EOS C300 gefilmd?

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse

afbeelding van Marc De Coninck

Gefilmd

afbeelding van jannie