‘Canon EOS 7D niet full-frame’

Julian 3932 0
Al lange tijd gaan er geruchten over een op komst zijnde Canon EOS 7D. Nu zijn er diverse afbeeldingen te vinden en uitgebreide specificaties. Tegen de verwachtingen in krijgt de 7D waarschijnlijk geen full-frame sensor.

De Canon 7D werd verwacht als een goedkope full-frame dslr, gepositioneerd onder de 5D Mark II. Diverse uitgelekte productafbeeldingen en een reclameposter maken nu duidelijk dat de nieuwe camera hoogstwaarschijnlijk een aps-c-sensor krijgt.

Uit de afbeeldingen blijkt dat de 7D een 18-megapixelsensor krijgt. Twee DIGIC 4 processors moeten zorgen voor de verwerking van Full-HD videobeelden en maken snelheden tot 8 fps mogelijk. Een nieuw 19-punts autofocussysteem wordt geïntroduceerd, de zoeker geeft 100 procent van het beeld weer en kan een digitale horizon tonen. Het iso-bereik loopt van 100 tot 12800. De sluiter gaat 150.000 shots mee.

Hoe groot de sensor exact is, blijft onduidelijk. De huidige aps-c-camera’s van Canon hebben een sensor met 1.6x. Geruchten suggereren een cropfactor van 1.45x voor de EOS 7D. Mogelijk zouden EF-S objectieven met deze cropfactor nog net het hele sensorvlak kunnen voorzien van beeld.

Naast de 7D zal Canon waarschijnlijk een aantal nieuwe EF-S objectieven introduceren, de 18-135mm f/3.5-5.6 IS USM en de 15-85mm f/3.5-5.6 IS USM. Ook een Canon 100mm L met beeldstabilisatie, vermoedelijk de recent aangekondigde nieuwe variant, is opgedoken.

Officieel heeft Canon nog niets bekend gemaakt over de EOS 7D en de objectieven. De geruchtenstroom is nu echter zo hard in gang gezet, dat een spoedige aankondiging in de lijn der verwachting ligt.