'Canon EOS 7D Mark II mogelijk begin 2013'

Julian 6384 6
Er zijn nieuwe geruchten opgedoken over de Canon 7D Mark II. Volgens Northlight Images komt de camera nog voor de CP+-beurs, die van 31 januari tot 3 februari 2013 plaatsvindt in Japan. De camera zou 10 beelden per seconde schieten.

In augustus bracht Canon een firmware-update uit voor de 7D, om de levensduur van deze camera nog wat te rekken. De EOS 7D is al sinds 2009 in het assortiment en één van de oudste camera's in de Canon-line-up.

Op de Photokina kwam Canon met de nieuwe fullframe 6D, in de 7D Mark II komt dan ook gewoon weer een aps-c-sensor verwachten we. Volgens de geruchten zou de camera mogelijk ook de 60D moeten vervangen en is er géén 70D op komst. We zijn benieuwd of de 7D Mark II in dat geval ook een uitklapscherm krijgt, zoals de 60D heeft.

7D met uitklapscherm

10 fps, 25 megapixels

Volgens Northlight Images waren belangrijke doelstellingen bij het ontwikkelen van de 7D Mark II een snelheid van 10 beelden per seconde en een resolutie van 25 megapixels. Het gaat vermoedelijk om een nieuwe sensorgeneratie, we zijn benieuwd hoe deze zich zal verhouden tot de Sony-chips die ook in Nikon- en Pentax-dslr's gebruikt worden.

De geruchten zijn afkomstig van een bron die al twee a drie jaar niet meer van zich heeft laten horen. Meer details zijn niet bekend, Canon zou valse informatie naar buiten brengen om de lekken op te sporen.

Beurzen

Of de geruchten op waarheid berusten is afwachten. Begin 2013 staan er wel een aantal beurzen in de planning, een uitgelezen moment voor de introductie van nieuwe camera's. De PMA 2013 begint op 6 januari in Las Vegas en duurt tot de 11e van die maand. Enkele weken later begint op 31 januari in Japan de CP+.

afbeelding van dutchj

10 fps? Dat doet een NEX5 al lang en de Lumix GH3 zal beter zijn om mee te filmen. Dus?

afbeelding van Fotograaf

Kom op, de NEX5 en 7D is toch geen vergelijking? Sowieso is de sony een SLT en geen DSLR, eerst wat meer leren voordat je dit soort reacties plaatst.

afbeelding van Anoniem

Als de 7d Mark II een uitklapscherm krijgt, dan zou dat een behoorlijke tegenvaller zijn. Dat uitklapscherm moet je op de instap modellen houden, zoals **D & ***D. Je zet toch ook niet een uitklapscherm op de 1DX.

afbeelding van Anonymous

Wat maakt `t nou uit of de 7D mark II nou wel of geen uitklapscherm krijgt? En waarom zou een uitklapscherm voorbehouden zijn aan instapmodellen? Als een uitklapscherm je stoort, gebruik je `m toch gewoon niet?

afbeelding van Anoniem

Dat maakt heel veel uit!!! Dan krijg je ook te maken met een touchscreen en dat is het laatste wat ik zou willen op een camera. Deze camera is voor sportfotografen en niet voor de mensen die ergens op de knieën of iets dergelijks foto’s zitten te maken. Deze camera wordt veel gebruikt in de sportwereld, vaak is een 1D X te duur voor aanschaf en dan is een 7D een heel mooi alternatief. Mensen die touchscreen op de 7D willen hebben moeten zich toch sterk afvragen of dit de juiste camera voor hun is!

afbeelding van De moeder van Anoniem

o dus jij bepaalt wie wel en niet gebruik wil maken van een 7d? Ik als natuurfotograaf moet me vaak in bochten wringen, maar heb zeker baat bij een goede crop camera die razendsnel is in de autofocus en goede ruisbeheersing heeft. Dus doe niet alsof jij voor jou can claimen waar een camera geschikt voor is. En daarbij heb je geen last van een inklapscherm als je hem in de normale positie laat zitten, daarnaast kun je touchscreen vast uit zetten en dan heb je ook daarover niks mee te mekkeren.