'Canon EOS 7D Mark II krijgt veel van EOS-1D X'

Julian 2939 0
Begin september wordt de Canon EOS 7D Mark II verwacht. Er gingen al geruchten over nieuwe sensortechnologie, nu horen we dat de nieuwe high-end-dslr met aps-c-sensor waarschijnlijk veel technologie van de EOS-1D X zal lenen.

Alle geruchten wijzen erop dat Canon op 5 september de langverwachte EOS 7D Mark II aankondigt. De opvolger van de EOS 7D uit 2009 krijgt hoogstwaarschijnlijk nieuwe sensortechnologie. Mogelijk gaat het om een beeldsensor bestaande uit meerdere lagen.

Volgens Canonrumors zal de EOS 7D Mark II daarnaast 'een heleboel uit de EOS-1D X' bevatten. Wat daarmee precies bedoeld wordt is nog niet duidelijk, maar mogelijk voorziet Canon de nieuwe aps-c-dslr van een geavanceerd focussysteem.

In de Canon EOS-1D X zit een 61-puntsfocussysteem. Tot nu toe heeft Canon nooit focustechnologie uit een topmodel gebruikt in een aps-c-camera. Nikon deed dat bijvoorbeeld wel met de D300(S), die net als de Nikon D3 (destijds het topmodel) over een focussysteem met 51 punten beschikt.

Nieuwe Canon EF 100-400mm?

Canon India BIGNaast een nieuwe camera komt Canon vermoedelijk ook met nieuwe objectieven vlak voor de Photokina, die op 16 september van start gaat in Keulen. Canon India heeft op Facebook een teaser geplaatst waarin 'iets groots' wordt aangekondigd.

Mogelijk gaat het om de opvolger van de EF 100-400mm f/4.5-5.6L IS USM. Er gaan al lange tijd geruchten over een nieuw telezoomobjectief. Waarschijnlijk krijgt de nieuwe versie een roterend zoomsysteem, het huidige model is een schuifzoom.

Naast de 100-400mm heeft Canon mogelijk nog een superzoom in de planning staan voor fullframe-gebruikers. Het zou een goedkoper alternatief moeten worden voor de huidige EF 28-300mm f/3.5-5.6L IS USM.

Ook spreekt Canonrumors over de komst van een nieuw EF-S-objectief. Mogelijk gaat het om een EF-S 18-300mm IS STM, als opvolger van de EF-S 18-200mm.

Update: de teaser van Canon India heeft betrekking op een fotowedstrijd en is dus geen directe verwijzing naar nieuwe apparatuur. Desondanks verwachten we dat Canon naast de EOS 7D Mark II één of meerdere nieuwe objectieven zal introduceren op de Photokina.