'Canon EOS 7D Mark II krijgt nieuwe sensortechnologie'

Julian 4696 2
Volgens CanonRumors.com zal de EOS 7D Mark II uitgerust worden met een sensor die op een nieuwe technologie gebaseerd is. Canon zou de nieuwe sensor vervolgens willen gebruiken als basis voor alle op komst zijnde dslr's. Om welke techniek het gaat is nog niet duidelijk.

De langverwachte Canon EOS 7D Mark II komt waarschijnlijk dit jaar op de markt. De grote vraag is met welke sensor Canon het toestel zal uitrusten. Volgens CanonRumors zal het gaan om een compleet nieuwe chip, gebaseerd op een nieuwe technologie.

In de EOS 70D presenteerde Canon voor het eerst sinds jaren een sensor met vernieuwde technologie: Dual Pixel AF. Hoewel dit zorgde voor flinke verbeteringen op gebied van autofocus bij live view en filmen, is de 20-megapixelchip in de 70D geen grote stap vooruit op gebied van beeldkwaliteit ten opzichte van de 18-megapixelsensor die Canon sinds 2009 gebruikt in haar dslr's.

Met de komst van de EOS 7D Mark II komt daar mogelijk verandering in. Welke technologie Canon gaat gebruiken is nog niet duidelijk, maar volgens de geruchten kunnen we een 'meer dan evolutionaire' stap verwachten. Hoewel er Canon-patenten verschenen waarin een Foveon-achtige technologie omschreven wordt, zou Canon deze techniek niet toepassen in de 7D Mark II.

Wanneer Canon de EOS 7D Mark II aankondigd is nog niet bekend. De EOS 7D werd geintroduceerd op 1 september 2009. Mogelijk maakt de opvolger in september 2014 zijn opwachting, de Photokina (16 tot 21 september) zou wel eens een goed introductiemoment kunnen zijn.

afbeelding van Anoniem

Dat werd tijd, ze lopen zo'n 10 jaar achter.

afbeelding van Mike

Canon loopt achter op het gebied van lage iso, bij hogere iso doet Canon mee en is misschien wel de betere.

Dat ze tien jaar achter lopen is uit de lucht gegrepen. In 2009 bij de introductie van de 7D was deze sensor zelfs de beste. Dus dat ze na vijf jaar tien jaar achter lopen is een vreemde opmerking.