'Canon EOS 7D Mark II komt in eerste helft 2014'

Julian 8670 0
Lang wachten we al op de opvolger van de Canon EOS 7D. De high-end-dslr met aps-c-sensor stamt uit 2009. Aan geruchten over een opvolger geen gebrek. Volgens de nieuwste berichten verschijnt de EOS 7D mark II in de eerste helft van 2014.

In september 2014 vindt de tweejaarlijkse Photokina weer plaats. Deze immens grote beurs voor alles wat met fotografie te maken heeft is de perfecte gelegenheid om een nieuw topmodel te introduceren. Volgens CanonRumors zal de EOS 7D Mark II echter niet tot september op zich laten wachten. Het toestel wordt in de eerste helft van 2014 aangekondigd volgens de geruchtensite.

Specificaties

Net als zijn voorganger zal de 7D Mark II een geavanceerde aps-c-dslr worden met een prijskaartje van zo'n 2000 dollar. Een nieuwe sensor wordt verwacht, het zou niet om de 20-megapixelsensor uit de 70D gaan. We zijn benieuwd of Canon de nieuwe sensor ook voorziet van Dual Pixel AF-technologie, zoals in de EOS 70D.

Ook spreken de geruchten over een nieuw focussysteem. Dat lijkt een logische keuze gezien de 70D de 19-puntsmodule uit de 7D aan boord heeft. Canon zal de 7D Mark II willen onderscheiden van dit goedkopere model. Opvallend is de vermelding dat het gaat om een focussysteem dat gedeeld wordt met een nieuwe camera in de EOS 1-serie.

Daarnaast krijgt de Canon EOS 7D Mark II het grootste lcd tot nu toe in een Canon-dslr. Dat betekent een diameter groter dan 3.2-inch, waarmee de Canon 5D Mark III, EOS 1D X en 1D C nu zijn uitgerust.

Vermoedelijk brengt het nieuwe toestel ook diverse verbeteringen op gebied van video. We zijn benieuwd hoever Canon hier in zal gaan, de fabrikant heeft immers ook de dure Cinema EOS-lijn en zal zichzelf niet in de vingers willen snijden door de 7D Mark II te voorzien van betere specificaties en/of beeldkwaliteit dan deze modellen.

Canon EOS 7D Mark II
Onze impressie van de Canon EOS 7D Mark II