Canon EOS 5D Mark IV met 4K-filmfunctie in 2015?

Jooshua Franssen 6417 1
De laatste tijd duiken er verschillende geruchten op over de Canon EOS 5D Mark IV. Het nieuwste bericht spreekt over een 4K-filmfunctie. Ook wordt er al gesproken over een EOS-1D X Mark II. Beide camera’s zouden in 2015 komen.

Wie video in 4K-resolutie wil vastleggen met een Canon-dslr kan terecht bij de prijzige EOS-1D C. Nu Panasonic met de GH4 en Sony met de A7S een 4K-filmfunctie aanbieden voor een veel lager bedrag, is het de vraag wanneer Canon volgt.

Volgens Canonwatch zal 4K-video mogelijk zijn weg vinden naar de EOS 5D Mark IV. De bron van de geruchtensite zegt dat Canon de camera hiermee nog meer op videomakers wil richten. Verdere details over over het toestel ontbreken nog.

Begin 2015?

Het zal waarschijnlijk nog even duren voordat de Canon EOS 5D Mark IV verschijnt. Een bron heeft Northlight Images verteld dat de camera begin 2015 wordt verwacht. Tegelijkertijd zou er dan ook een opvolger voor de EOS-1D X klaarstaan. Details over deze mogelijke 1D X Mark II zijn er nog niet.

Nieuwe sensortechnologie

Onlangs verscheen het gerucht dat Canon werkt aan nieuwe sensortechnologie, die we voor het eerst te zien krijgen in de EOS 7D Mark II. Het is de verwachting dat Canon deze camera rond de Photokina (16-21 september 2014) introduceert. Waarschijnlijk profiteren andere nieuwe camera’s ook van de nieuwe technologie, dus ook de EOS 5D Mark IV en de EOS-1D X Mark II.

Een patent dat onlangs opdook geeft mogelijk een hint naar wat er zal komen. Het patent beschrijft een sensor met vijf lagen. Of dit daadwerkelijk de nieuwe technologie is voor EOS-modellen is nog maar de vraag, concrete aanwijzingen in die richting zijn er nog niet.

Canon sensorpatent

afbeelding van Jooshua Franssen

Jooshua Franssen | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jooshua

afbeelding van peter w

cafépraat
beter om de voetbaluitslag vast te bespreken (5-7-2014 16.49)