'Canon EOS 5D Mark III komt eind maart of begin april 2012'

Julian 6814 2
Volgens Canonrumors is er meer duidelijkheid over de komst van de Canon 5D Mark III. De opvolger van de populaire 5D Mark II zou eind maart of begin april 2012 aangekondigd worden en voor de zomer verkrijgbaar zijn.

Geruchtensite Canonrumors zegt vrij zeker te zijn van het nieuwe gerucht. Canon kondigt haar nieuwe camera's meestal vlak voor een beurs aan, dat zou ook hier het geval kunnen zijn: van 14 tot 19 april vindt in Las Vegas de NAB show plaats, een belangrijke beurs op gebied van video-apparatuur.

De filmfunctie van de fullframe 5D Mark II geniet grote populariteit, het is te verwachten dat de Canon 5D Mark III ook op dat gebied zal uitblinken.

Specificaties

Nieuwe geruchten over specificaties voor de camera zijn er niet. De Canon 5D Mark II werd uitgerust met dezelfde 21-megapixelsensor als de 1Ds Mark III. Die camera is inmiddels opgevolgd door de EOS 1D X met een nieuwe 18-megapixelsensor.

Het lijkt er voorlopig niet op dat Canon de 5D Mark III deze sensor zal geven, eerdere geruchten spreken over minimaal 30 megapixels. Daarmee zou Canon de concurrentie met de Nikon D800, die vermoedelijk een 36-megapixelsensor krijgt, aangaan.

We weten al dat Canon ook werkt aan een high-end fullframe-dslr met 4K-filmfunctie. Een prototype hiervan werd al getoond. Of de 5D Mark III ook in deze resolutie kan filmen is nog maar de vraag.

Canon 4k dslr
Het prototype van de fullframe-dslr met 4K-filmfunctie

afbeelding van Anonymous

en het nieuws is...?

om nou ieder gerucht hier te plaatsen, ik weet er ook nog een paar: ze komen met een FF evil, net zoals Fuji.
Leica si bezig met de m10

afbeelding van Taalpurist

"vlak voor een beurs aan, dat zou ook niet het geval kunnen zijn"
Het woordje "niet" moet "hier" zijn, ivm de beurs die na de aankondiging plaatsvindt?

"van 14 tot 19 april vind in Las Vegas"
vindt

Taalpurist