Canon EOS 40D firmware-update versie 1.1.1

Julian 3696 0
Canon heeft een firmware-update uitgebracht voor de EOS 40D. Versie 1.1.1 lost een aantal kleine problemen op, die onder andere bij gebruik van de 85mm F1.2L USM II konden optreden.

40D eigenaren hadden in zeldzame gevallen problemen met de batterij-indicatie bij gebruik van de Canon EF 85mm F1.2L II USM. De camera gaf aan dat de batterij (bijna) leeg zou zijn, ook al was dat niet het geval. De nieuwe firmware lost dit probleem op.

Ook zullen 40D gebruikers geen onterechte 'Err 06 Self Cleaning Sensor malfunction' meer te zien krijgen na de update. Dit kon optreden, ook al werkte de sensorreiniging naar behoren.

Volgens Canon is ook de directprint-functie en het flitsgedrag verbeterd. Sluit je een externe flitser aan op de x-sync, dan kun je deze nu ook af laten gaan als de interne flitser uitgeklapt is. Ook zullen externe flitsers nu beter in staat zijn om te bepalen of het nodig is de AF-assist beam in te schakelen.

Firmwareversie 1.1.1 voor de Canon EOS 40D is te downloaden via de website van Canon Japan. Ook vind je hier uitgebreide installatie-instructies.