Canon EOS 3D in het wild gespot?

jesse kraal 3678 0
Terwijl we in spanning wachten op de introductie van de Canon 70D, duikt online opeens de Canon 3D op. Tenminste, dat is wat de persoon op de foto ons wil doen geloven. Zouden ze bij Canon echt een testtoestel afleveren met de draagriem al voorbedrukt? Wij zijn er nog niet zo zeker van.

Op de foto's op Photo Rumors zien we een fotograaf poseren met een tweetal camera's om zijn nek. De eerste is duidelijk herkenbaar als Fujifilm X-Pro1, de tweede camera is een Canon, maar meer is niet te zien. Dat komt mede doordat de foto op juist die plek wazig is gemaakt. Wat we nog wel zien, is een klein stukje van de draagriem, waarop nog net de bovenkant van een '3' te zien lijkt. Opvallend is ook de tag @Canon, het lijkt er op dat de fotograaf wel erg graag wilde dat deze foto gevonden zou worden. Een stuk opzichtiger dan de Japanner op safari die naar later bleek met een prototype van de 5D Mark III aan het fotograferen was.

Canon 3D
Met een tag @Canon bij de foto wil je wel heel graag gezien worden

Canon EOS 3D geruchten

Geruchten over een mogelijke Canon EOS 3D hangen al een behoorlijke tijd in de lucht. Zelfs lange tijd voor de komst van de 5D Mark III gingen er al geruchten dat Canon met een toestel tussen de 5D- en 1D-serie zou komen. Nu lijkt de algemene verwachting dat de 3D meer de kant van de oude 1Ds-serie op gaat: veel megapixels en minder snelheid dan de huidige EOS 1DX.

Canon 3D
Hier kunnen we niet veel anders van maken dan '3D'. Een draagriem is echter gemakkelijker na te maken dan een camera...

Mogelijke specificaties

Hoe zich dat precies laat vertalen naar specificaties is nog niet duidelijk, al heeft Photography Bay daar wel zo haar idee├źn over. Ze gaan uit van een fullframe 46-megapixelsensor, wat overeenkomt met eerdere geruchten uit oktober 2012.

Rekenkracht haalt de Canon EOS 3D volgens Photography Bay uit twee Digic 5+-processoren, de autofocus kennen we uit de 1DX. Qua snelheid zul je wat moeten inleveren, want met 3,7 fps zal de 3D geen snelheidsmonster worden. Het iso-bereik zal lopen van 50-6400, uit te breiden tot 25-12800. Hoewel de hoogste gevoeligheid niet erg tot de verbeelding spreekt, belooft iso 50 veel goeds voor studiowerk. Dat lijkt dan ook de omgeving die Canon voor ogen heeft met de 3D, mochten de specificaties in het geruchtencircuit kloppen.

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse