'Canon EOS-1D X Mark II krijgt 25-megapixelsensor met veel groter dynamisch bereik'

Julian 3184 1
Volgens CanonRumors krijgt de EOS-1D X mogelijk een 25-megapixelsensor en nieuwe DIGIC 7-beeldprocessor. De fotografeersnelheid blijft waarschijnlijk gelijk, maar het dynamisch bereik van de nieuwe sensor zou veel hoger zijn dan het huidige model.

De laatste afgelopen weken heeft CanonRumors diverse geruchten over de Canon EOS-1D X Mark II gepubliceerd. Er zouden momenteel al testversies van het nieuwe topmodel in omloop zijn, de aankondiging wordt 'ergens in 2015' verwacht.

Nieuwe sensor en beeldprocessor

In de camera zit mogelijk een gloednieuwe 25-megapixelsensor, die Canon zelf produceert. Daarnaast krijgt de 1D X Mark II mogelijk een nieuwe beeldprocessor. De 1D X is uitgerust met een Dual DIGIC5+ configuratie, in de Mark II krijgen we mogelijk de DIGIC 7 te zien.

Dynamisch bereik

De nieuwe sensor levert volgens de geruchten een veel hoger dynamisch bereik dan de 18-megapixelchip in de EOS-1D X. Geen overbodige luxe, want het huidige topmodel van Canon moet het met maximaal 11,8 stops op dat vlak afleggen tegen de concurrentie.

Volgens CanonRumors kunnen we van de EOS-1D X Mark II een grote inhaalslag verwachten. De nieuwe sensor biedt mogelijk het grootste dynamisch bereik van all dslr's op de markt.

Daarnaast kunnen we mogelijk betere ruisprestaties verwachten en wordt er vermoedelijk ook aan de autofocus gesleuteld. De snelheid zou met 12 beelden per seconde gelijkblijven aan het huidige model. Ook het uiterlijk van de camera zou niet veel worden aangepast.

Beschikbaarheid

Mocht de Canon EOS-1D X Mark II dit jaar geintroduceerd worden, dan is het nog maar de vraag of het toestel ook in 2015 in de winkels ligt. De Canon EOS-1D X werd in oktober 2011 aangekondigd, maar lag pas rond juni 2012 in de winkels.

Canon EOS-1D X Mark II

afbeelding van Anoniem

Canon hobbelt nu al jaren achter de feiten aan. DSLR, daar schiet over 10 jaar echt niemand meer mee. Ik was al blij met de overgang van Canon naar Nikon en hoop nog blijer te zijn met mijn overstap naar Sony